Μιά Ελληνίδα σε ομάδα επιστημονικής έρευνας στην Νέα ΖηλανδίαΜία ελληνίδα ερευνητής γεωφυσικός η κυρία Αγγελική Μπαρμπεροπούλου , θα είναι ανάμεσα στην ομάδα επιστημόνων που θα χτενίσουν τα κατακερματισμένα από σεισμό ανατολικά προάστια του Κράιστσερτς , για να συγκεντρώσουν ζωτικές πληροφορίες ώστε να αναβαθμίσουν τον σεισμικό κίνδυνο και τις εκτιμήσεις  κινδύνου στην Νέα Ζηλανδία.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιου του Καντέρμπουρι, το δημοτικό συμβούλιο και το GNS Science θα πραγματοποιήσουν οπτικές επιθεωρήσεις  αστικών κατοικιών μεταξύ 9 και 22 Φεβρουαρίου, ώστε να προβούν σε εκτιμήσεις για την σεισμική ένταση από τον φονικό σεισμό της 22ας Φεβρουαρίου 2011.
Ο επικεφαλής του εγχειρήματος, Μάρκ Στίρλινγκ του GNS Science, δήλωσε ότι οι πληροφορίες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη μαθηματικών εξισώσεων, οι οποίες θα μετατρέψουν την αισθητή σεισμική ένταση (κλίμακα Μερκάλι) σε ένα σχήμα επιτάχυνσης εδάφους, το οποίο θα μπορεί  χρησιμοποιηθεί από επιστήμονες και μηχανικούς σε ένα ευρύ φάσμα  εφαρμογών που σχετίζονται με τους σεισμικούς κινδύνους.
Οι εξισώσεις που θα αναπτυχθούν από αυτό το εγχείρημα θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε  ώστε να δημιουργηθούν χάρτες σεισμικού κινδύνου, οι οποίοι θα χρησιμεύσουν στον σχεδιασμό χρήσης γης, στην εφαρμοσμένη μηχανική και στην ανάπτυξη έργων υποδομής.
Share on Google Plus

About Chris blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου