Σκύλος αντιλαμβάνεται σεισμό πρίν... είναι αλήθεια ??

Eνα απίστευτο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο...Σκύλος αντιλαμβάνεται τον σεισμό δευτερόλεπτα πριν αυτός εκδηλωθεί. Ισχύει ??  Δείτε το βίντεο .......


Αν όμως το δούμε λίγο πιο προσεκτικά θα δούμε ότι και ο άνθρωπος πίσω (Η κίνηση της καρέκλας) αντέδρασε ταυτόχρονα με το σκύλο , οπότε μάλλον είχαμε την ταυτόχρονη αντίδραση και των δύο στα  επιμήκη κύματα που έφτασαν πρώτα (P)(δείτε και τα συρτάρια άκρη άκρη αριστερά  που ανοίγουν πριν έρθει το κούνημα σαν την αντίδραση του σεισμογράφου)  και μετά ήρθαν τα εγκάρσια (S) και μαζί το κούνημα.

Αν έγινε λογικά  έτσι τότε αν θεωρήσουμε την αρχή της αντίδρασης του σκύλου και του ανθρώπου , σαν χρόνο άφιξης των κυμάτων P και την αρχή του κουνήματος σαν χρόνο άφιξης των κυμάτων S   , βλέπουμε ότι μεσολαβούν περίπου 5 δευτερόλεπτα που έχει ήδη γίνει αισθητό και από τους δύο ότι "κάτι τρέχει".
Aν υπολογίσουμε χοντρικά ότι τα κύματα P τρέχουν με 5000m/s (αλλά φτάνουν και τα 13,000 m/s) και τα S είναι 60% πιο αργά δηλαδή 2000 m/s τότε έχουμε ότι σεισμός έγινε σε απόσταση τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα από το σημείο που ήταν ο σκύλος + 3 δευτερόλεπτα  για να φτάσουν τα  P πάμε στα 19-20........και χρονικά  τουλάχιστον έγινε τρία με πέντε δευτερόλεπτα πριν το πάρει είδηση ο σκύλος.
Aρα τη στιγμή της ΓΕΝΕΣΗΣ του σεισμού ο σκύλος απλά ξυνόταν και δεν κατάλαβε τίποτα.

Kαι παρατηρώντας ακόμα καλύτερα θα δούμε προς το τέλος από άλλη κάμερα , στο 0.49 μέ 0,.50 δευτερόλεπτο μία μικρή δόνηση άφιξη (p) και στο 0.54--0.55 την κανονική. Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για αντίληψη του ζώου. Όμως φαίνεται σαν να συνέβη.
Φυσικά αυτό δεν αναιρεί τις ικανότητες των ζώων να αντιλαμβάνονται ένα σεισμό πριν γίνει,

Υ.Γ. η εκτίμηση αυτή έγινε με την ερασιτεχνική παρατήρηση και μόνο.  Πιθανόν (και δεν το αρνούμαστε) να έχει κάποιος επιστήμονας διαφορετική άποψη. Με χαρά θα την φιλοξενήσουμε.

..
Share on Google Plus

About Chris blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου