Σύγχρονος σεισμολογικός σταθμός στη Ζάκυνθο

Σύγχρονο εξοπλισμό, που επιτρέπει την καλύτερη επιστημονική παρακολούθηση του συχνότατου για την περιοχή της Ζακύνθου φαινομένου των σεισμών απέκτησε πρόσφατα το νησί.
Η προμήθεια και η εγκατάστασή του έγινε με ευρωπαϊκά κονδύλια και ειδικότερα μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «INTERREG, Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013».

Ο σεισμολογικός αυτός σταθμός, λειτουργεί στο χωριό των Βολιμών και έχει ήδη ενταχθεί στο δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το οποίο καταγράφει και παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει τον τίτλο «OTRIONS» και αφορά την παρακολούθηση όχι μόνο των σεισμικών φαινομένων, αλλά και των «τσουνάμι» σε Ελλάδα και Ιταλία, συμμετέχει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, από κοινού με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αλλά και τον Τομέα Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Share on Google Plus

About Chris blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου