Ακης Τσελέντης στις ειδήσεις του ΑΝΤ1

Μιλώντας στο κετρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο καιηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ακης Τσελέντης δήλωσε :  Καμμία σχέση ο σεισμός της Κεφαλλονιάς με αυτόν σήμερα στην Αμφίλκεια.
Στην Αμφίκλεια η ομάδα ΒΑΝ είχε επισημάνει ότι θα υπάρξει συνέχεια της δραστηριότητας , (τελευταία ανάρτηση στο Κορνέλ 15/12/13 ), και ο σημερινός σεισμός δείχνει ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Επεσήμανε την κακή κατάσταση ορισμένων παλιών κτιρίων που μπορεί να είναι ευάλωτα και σε μικρότερες δονήσεις , και συνέστησε το αυτονόητο , ότι δηλαδή όλοι πρέπει να παίρνουμε μέτρα αυτοπροστασίας. Για την Κεφαλλονιά συμφώνησε με τον κ. Λέκκα ότι έχουν ενεργοποιηθεί δύο ρήγματα και γνωστοποίησε την τοποθέτηση ακόμα 10 φορητών σεισμογράφων για την παρακολούθηση του φαινομένου. Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι υπάρχει σε κάποιο σημείο ένα έλλειμα μετασεισμών το οποίο πρέπει να γεμίσει.
Share on Google Plus

About ases team

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου