Με αιχμές για τους σεισμολόγους ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς

Να καθησυχάσει τους κατοίκους της Κεφαλονιάς μετά τη διασπορά φημών περί εκκένωσης του Ληξουρίου, αλλά και σχετικά με προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό επιχειρεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κεφαλονιάς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος αναφέρεται: «Καλούμε τους κατοίκους της Κεφαλονιάς να ενημερώνονται και να λαμβάνουν υπ' όψιν τους αποκλειστικά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται από το Συντονιστικό Όργανο, το Δήμο Κεφαλονιάς και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 

» Κάθε άλλη δήθεν πηγή πληροφόρησης και κάθε άλλη διάδοση είναι είτε προϊόν πανικού είτε προϊόν κακοπιστίας. Είναι κρίσιμο αυτές τις δύσκολες στιγμές να διατηρηθεί η ψυχραιμία και η λογική και να αποκρουσθεί κάθε προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων. 

» Κανένα σήμα, κανένα έγγραφο, τίποτα απολύτως που να προειδοποιεί για κάποιο επικείμενο μεγάλο σεισμό δεν έχει περιέλθει σε κανένα τοπικό φορέα και καλούμε τους πάντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος ανέφερε ότι μεσοπρόθεσμη πρόβλεψή του (δηλαδή από μία - δύο εβδομάδες μέχρι και και δέκα χρόνια, όπως είπε) είναι η εκδήλωση στην Κεφαλονιά σεισμού μεγέθους 7 βαθμών.

Επίσης, είπε ότι ο ίδιος δεν θα αισθανόταν ασφαλής να μπει σε σπίτι για διάστημα δύο μηνών και κάλεσε του κεφαλονίτες να πράξουν το ίδιο, εκτός κι αν οι μηχανικοί το επιτρέψουν.
Share on Google Plus

About Chris blogger

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου